maandag 18 juli 2016

DE JAS

Genre: Thriller.
  1. Dit verhaal gaat over een bijzondere, gewilde jas. Gedurende het verhaal worden verschillende personen eigenaar van deze jas. En deze personen beleven allemaal een bijzondere gebeurtenis met deze jas. Ik heb 4 gebeurtenissen bedacht maar het kunnen er natuurlijk meer zijn. Ik heb in het kort de gebeurtenissen opgeschreven. Maar het is duidelijk dat men meer verhaal aan dit verhaal kan geven. De hoofdpunten zijn natuurlijk de gebeurtenissen met de jas, maar om het verhaal te vullen beleven de personages gedurende een bepaalde tijd ook belevenissen. De jas houdt zich dan als het ware koest.

  • De Jas wordt gevonden in een trein door een tengere, onverzorgde man. De man trekt de jas aan. Dan komen er 3 conducteurs. De man rijdt zwart. Goedenavond, meneer. Treinkaartjes alstublieft. Er ontstaat een woordenwisseling. Handgemeen. Dan ontpopt de man zich als een ware Karateka. Met een paar fascinerende trappen en stoten schakelt de man de conducteurs uit.  Hij vlucht op het volgend station de trein uit.
  • Het is savonds. De man dealt de jas aan een ander persoon. Deze man gaat op stap en beleeft een leuke avond. Dan. Op een gegeven moment, op een stille plaats, begint de jas te krimpen. De jas krimpt met de man erin. De man wordt als het ware vermorzeld.
  • Sochtens. Een stel vind de jas op straat. Er is geen spoor te bekennen van wat er de dag ervoor is gebeurt. Het stel maakt er een mooie dag van. Savonds bv naar het Casino. Dan willen ze naar huis gaan, maar ze worden in een donkere steeg berooft. De dader gaat voor geld en sieraden. Er ontstaat een handgemeen en de dader steekt de man in de buik met een mes. Maar dan……De jas opent zich en slokt als het ware de arm van de overvaller op en bijt hem af. De overvaller rent weg, bloedend. Het stel schrikt en de man gooit de jas weg.
  • Ten slotte vind een zwerver de jas. Hij warmt zich met een aantal maten aan een ton vuur. Hij trekt de jas aan. “Lekker warm he?” lijkt de jas te denken. En dan, plotsklaps ontvlamt de jas. De man komt om. De jas is vernietigd. Dit is tevens het einde van het verhaal.


  1. Copyright: Jeffrey Macdonald. E-mail: screal-for-real@hotmail.nl

  2. Wie wil hier met mij verder over nadenken?