zondag 13 januari 2013

EEN NIEUWE WERELD




Is een THRILLER / DETECTIVE  waarin zeer wrede moorden plaatsvinden. De eerste in Groot-Brittannië, de tweede in Nederland en in korte tijd (binnen enkele dagen) volgen er meer, verspreid over  Europa: Italië, Roemenie,  Finland, Polen, Portugal. De moorden lijken met elkaar in verband te staan (er zijn veel overeenkomsten zoals de wreedheid van de moorden maar ook andere tekens) Maar hoe kunnen zij met elkaar in verband staan als ze plaats vinden over zo’n groot verspreid gebied  in zo’n korte tijd?

Uitgebreide versie / een iets meer ingevulde versie
Naarmate het onderzoek vordert, komen ze er achter dat deze moorden verband houden met internet.  Onze onderzoekers (politie, detectives,  etc.) ontdekken een nieuwe virtuele wereld (een variant van Second Life)….  Maar deze virtuele wereld draait vooral om geweld / wreedheid. Zo is er in de wereld een centrale ontmoetingsplaats waar films worden getoond van moorden (die in het echte leven zijn gepleegd door de  bewoners van deze virtuele wereld) en elke week, wordt 1 van de films uitgeroepen tot  film / moord van de week met daaraan verbonden een (geld) prijs. Het onderzoek blijkt te groot voor het oorspronkelijke onderzoeksteam. Internationale samenwerking lijkt vereist(FBI, CIA of Interpol). Ook wordt de hulp ingeroepen van een jonge whizzkid, iemand  die alles over internet en virtuele werelden weet...

PS Het idee is gebaseerd op Second Life en Happy Slapping. Second Life is de virtuele wereld waar in korte tijd veel  mensen op actief waren. Happy Slapping was het idee om onschuldige voorbijgangers te slaan en dat te filmen.

© Marc Brookhuis

Gezocht: iemand die hier een film van wil maken